Cottage Walks nl

The Cottage on the hills

Wandelingen

Arville, Luxembourg
Les Randos de Melo

Arville
Photos op Facebook
Video van de wandeling

Op 15 minuten met de auto van de Cottage, “In één van de mooiste streken van Wallonië, Saint-Hubert, stelt Melo u voor om een verkwikkende wandeling te maken vanuit het kleine dorpje Arville, dan richting Mirwart, en terug te keren langs de rivier de Lomme”.

Bois de Bande, Luxembourg

Alltrails Link

𝐑𝐚𝐧𝐝𝐨𝐧𝐧é𝐞 de 13 km
𝐃é𝐧𝐢𝐯𝐞𝐥é de 382mètres

Op 10 minuten rijden van de Cottage ligt Bois de Bande, een 15,8 kilometer lang rondwandelingpad in de provincie Luxemburg in België. De route biedt u de mogelijkheid om wilde dieren te observeren en is van een matige moeilijkheidsgraad. Het pad wordt voornamelijk gebruikt voor wandelen, lopen en hardlopen.

Chéoux, Luxembourg
Les Randos de Melo

Op 20 minuten rijden van de Cottage, “de mensen van Chéoux zijn gastvrij. De bossen zijn prachtig, het hoogteverschil aanzienlijk, maar erg gemakkelijk. Het is een geweldige plek om Moeder Natuur in al haar details te observeren. Wat Melo, naast de schoonheid van de plek, bijzonder waardeerde was de diversiteit van de ontdekkingen: kleine waterloop, velden, bossen, vergezichten ook… kortom, voor Melo, het soort 5-sterren wandeling”.

Marcouray, Luxembourg
Les Randos de Melo

Op 20 minuten rijden van de Cottage, “de mensen van Chéoux zijn gastvrij. De bossen zijn prachtig, het hoogteverschil aanzienlijk, maar erg gemakkelijk. Het is een geweldige plek om Moeder Natuur in al haar details te observeren. Wat Melo, naast de schoonheid van de plek, bijzonder waardeerde was de diversiteit van de ontdekkingen: kleine waterloop, velden, bossen, vergezichten ook… kortom, voor Melo, het soort wandeling dat 5 sterren is.”

Erneuville, Luxembourg
Les Randos de Melo

Parking de départ
Vidéo

20 minuten met de auto van de Cottage, “Als een preambule, zou ik zeggen dat de magie van de plaats, van deze prachtige kleine hoek van Wallonië, werkt vanaf de eerste stappen. Alles is mooi, tussen de grote beboste gebieden en de velden zover het oog reikt, is de horizon prachtig om te aanschouwen. Het is een verjongende wandeling in meer dan een opzicht. Ook de kerk waar de route begint is niet te versmaden, met zijn romaanse bak uit de 10e en 11e eeuw. Persoonlijk heb ik gekozen voor de Maquisards wandeling, maar zoals gewoonlijk, door mijn persoonlijke route te kiezen (…) heerst er een bijna absolute rust. Het laatste deel van mijn wandeling was een echte favoriet, de beboste doorsteek is subliem! Geen grote moeilijkheidsgraad voor deze mooie wandeling die ik van harte aanbeveel.”

Scy, Condroz namurois
Les Randos de Melo

Op 30 minuten rijden van de Cottage, “Een klein dorpje in mijn geboortestreek dat ik goed ken, waarvan de gekke charme nooit ophoudt me te verbazen.Een mist of een zonnestraal is genoeg om de sfeer van dit mooie bucolische dorpje te veranderen.Zijn geschiedenis op de tijdlijn laat zien hoe velen in de ban zijn geraakt.”